Verenegingen en collega’s

Op deze pagina staan een aantal koppelingen naar organisaties binnen de osteopathie en andere praktijken waarnaar ik adviseer heen te kunnen gaan.

Nederlandse vereniging voor osteopathie (N.V.O.)

De NVO is het democratische orgaan dat de belangen van osteopaten behartigt. Het bestuur onderhoudt contact met overheidsinstanties en zorgverzekeraars en neemt initiatieven voor divers overleg zowel binnen als buiten de beroepsgroep. De NVO streeft naar wetenschappelijke onderbouwing van het beroep en faciliteert de stichting Wetenschappelijk Osteopathisch Onderzoek (SWOO).

Voor meer informatie, zie: https://osteopathie.nl

Nederlands Register voor Osteopathie (NRO)

Osteopathie is een individuele gezondheidszorg discipline. In Nederland is osteopathie niet door de overheid gereguleerd. De regulering en het toezicht op kwaliteit zijn in handen van het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Het NRO is door de beroepsvereniging (NVO) aangewezen als kwaliteitsregister voor de osteopathie in Nederland, maar heeft een onafhankelijke positie. Het NRO kent onder andere een Registratiecommissie, Accreditatiecommissie, Klachtenfunctionaris, College van Toezicht en College van Beroep.

Voor meer informatie, zie: https://osteopathie-nro.nl

Stichting Wetenschappelijk Osteopatisch Onderzoek (SWOO)

De Stichting Wetenschappelijk Osteopatisch Onderzoek kent een drietal doelstellingen: het wetenschappelijk onderbouwen van het vak osteopathie en het genereren van objectieve gegevens over het effect van behandelingen en over osteopatische hypotheses. Op deze website is wetenschappelijke literatuur te vinden over osteopatisch onderzoek.

Voor meer informatie, zie: https://swoo.nl

Andere osteopatische websites

https://jamesjealous.com
Over biodynamische osteopathie.

https://scco.ac
De Sutherland cranial college is een opleiding volgens het werk van Dr. W.G. Sutherland in de lijn van de ontdekker van osteopathie Dr. A.T. Still.

Collega’s uit andere beroepen

https://www.alsnogverwerkt.nl
De manier waarop Ide Neumann werkt ligt in mijn lijn van denken en werken.

https://intraflektie.nl/
Voor het verwerken van psychische trauma’s en voor persoonlijkheidsontwikkeling verwijs ik naar Intraflektie van Femke Roozen in Amersfoort.

https://www.praktijkeenhoorn.nl
Praktijk Eenhoorn is een natuurgeneeskundige praktijk die onder andere gebruik maakt van fytotherapie, acupunctuur, bioresonantie en orthomoleculaire therapie.

https://www.homeopathie-vandommelen.nl
Voor een andere benaderingswijze verwijs ik graag naar mijn zus Paulien van Dommelen in Amersfoort. Zij is al 30 jaar klassiek homeopaat. Tegenwoordig is haar praktijk gevestigd in Leusden.