Sport klachten

Sporten is een geweldige manier om fit te blijven, maar soms kunnen er blessures of klachten ontstaan. Als osteopaat onderzoek ik het hele lichaam om de oorzaak van de klacht of pijn te achterhalen. Nu lijkt de oorzaak bij sportblessures duidelijk, bijvoorbeeld door een val of overbelasting. Maar toch liggen er regelmatig onderliggende blokkades of dysfuncties die het herstel belemmeren. Deze blokkades zijn vaak oorzaak van blessures door ‘overbelasting’.

Complexiteit van het lichaam en blessures

Het menselijk lichaam is een complex systeem waarin alles met elkaar verbonden is. Een blessure in het ene deel van het lichaam kan zijn oorsprong hebben in een heel ander deel. In de osteopathie noemen we de oorzaak van de klacht de ‘primaire dysfunctie’. Dit is de belangrijkste dysfunctie in het lichaam op dat moment en deze wordt dan ook behandeld. Het is niet altijd dat de osteopaat elders behandeld dan daar waar de klacht zit. Soms zit de primaire dysfunctie bij de pijnklacht zelf.

Behandeltechnieken en herstel

Tijdens mijn onderzoek en behandeling maak ik gebruik van voornamelijk zachte corrigerende technieken. Door deze dysfunctie te behandelen kan het lichaam verder herstellen van de blessure.

Vervolgbehandelingen en herstel

Na elke behandeling geef ik het lichaam de tijd om verder te herstellen. Vervolgbehandelingen worden gepland op basis van de voortgang van de patiënt.

Belang van pijnvrij sporten

Sport maar ook gewoon bewegen, wandelen, is een essentieel onderdeel van ons leven, en pijnvrij kunnen blijven sporten is wel zo fijn. Zelf loop ik een paar keer per week hard in het bos en er is niets zo vervelend als je niet vrij kan sporten door een sluimerende klacht.

Contact en meer informatie

Als u meer wilt weten over osteopathie en sport kunt u contact met mij op te nemen.