Baby’s en kinderen

Als osteopaat ben ik gespecialiseerd in het behandelen van zowel volwassenen als baby’s en kinderen. Bij baby’s en kinderen kunnen verschillende oorzaken leiden tot lichamelijke klachten. Soms is er een duidelijke aanleiding voor de lichamelijke klachten maar nog al eens  ontstaan klachten zonder merkbare reden. Ik ga op zoek naar de onderliggende oorzaak van deze klacht om daarna deze en te behandelen.

Ontwikkeling en behandeling

Het lichaam van een baby en kind is voortdurend in ontwikkeling. Binnen de osteopathie wordt rekening gehouden met de ontwikkeling van baby en kind.  De behandeling zal dan ook aangepast worden aan het kind. In mijn praktijk maak ik gebruik van zachte corrigerende technieken om het lichaam te helpen zichzelf te genezen of te herstellen van de klacht.

Oorzaken en effecten op lange termijn

Gebeurtenissen uit de jeugd kunnen op latere leeftijd geactiveerd kunnen worden en klachten veroorzaken. Door de oorzaak en het ontstaansmoment van de klacht te achterhalen kan ik een zo effectieve behandeling gegeven worden met als doel blijvend herstel.

Vervolgbehandelingen en welzijn

Na elke behandeling geef ik het lichaam de tijd om verder te herstellen. Vervolgbehandelingen worden gepland op basis van de voortgang van het herstel. Het welzijn van het kind staat altijd voorop, als er na een aantal behandelingen geen verbetering wordt waargenomen, zal ik in overleg met u de behandeling staken en eventueel zoeken naar een andere therapie.