Behandelingen

Zie hier een aantal van de verschillende behandelingen die ik aan bied.

 

Baby’s en kinderen

Als osteopaat ben ik gespecialiseerd in het behandelen van zowel volwassenen als baby’s en kinderen. Bij baby’s en kinderen kunnen verschillende oorzaken leiden tot lichamelijke klachten. Soms is er een duidelijke aanleiding voor de lichamelijke klachten maar nog al eens  ontstaan klachten zonder merkbare reden. Ik ga op zoek naar de onderliggende oorzaak van deze klacht om daarna deze en te behandelen.

Lichamelijke klachten

In mijn praktijk als osteopaat streef ik ernaar om de onderliggende oorzaken van lichamelijke klachten te achterhalen en te behandelen.  Het komt regelmatig voor dat lichamelijke klachten zonder een merkbare reden zijn ontstaan. In mijn osteopatisch onderzoek ga ik op zoek naar de oorzaken. “Traumatische” gebeurtenissen uit de jeugd leiden nog al eens tot klachten op latere leeftijd. Deze gebeurtenissen of ervaringen kunnen geactiveerd worden door herinneringen aan het voorval of trauma. Het lichaam reageert en hierdoor ontstaat een klacht eigenlijk ‘overnight’.

Sport klachten

Sporten is een geweldige manier om fit te blijven, maar soms kunnen er blessures of klachten ontstaan. Als osteopaat onderzoek ik het hele lichaam om de oorzaak van de klacht of pijn te achterhalen. Nu lijkt de oorzaak bij sportblessures duidelijk, bijvoorbeeld door een val of overbelasting. Maar toch liggen er regelmatig onderliggende blokkades of dysfuncties die het herstel belemmeren. Deze blokkades zijn vaak oorzaak van blessures door ‘overbelasting’.

Long COVID

Het herstelproces na een besmetting met het coronavirus kan soms langzaam verlopen, met aanhoudende symptomen zelfs na herstel. Langdurige vermoeidheid is een veelvoorkomend symptoom van long covid, waarbij mensen zich futloos voelen en weinig energie hebben. Daarnaast kunnen cognitieve problemen zoals concentratieproblemen en overgevoeligheid voor prikkels optreden. Gelukkig is er hoop voor mensen die deze klachten ervaren, omdat osteopathie een effectieve behandeling kan bieden voor het herstel van long covid.